Biografie

Popkoor A Sign of Friendship,

Winnaar van de Multi Mix Music Award 2000 voor beste popkoor van Zuidoost Nederland – publieksprijs Award 2001 – alsmede Award voor beste solisten, startte begin jaren ’90 met een kerkelijk signatuur. Een vijftal jaren later gooide dirigent en oprichter van het eerste uur Dhr. John Stinissen het roer om en doopte het toenmalige Ritmisch Koor om in popkoor A Sign of Friendship.

Middels orkestbanden wordt meerstemmig gezongen door enthousiaste leden vertegenwoordigd in alle leeftijdsklassen, ondersteund door subtiele choreografie.

Veelvuldige optredens en tournees in binnen- en buitenland zijn er de afgelopen jaren gemaakt. Verder was het koor op TV te bewonderen in KORENSLAG, RTL Boulevard, twee keer bij Pauw & Witteman, in Breaking News van Jenssen! en in De Flat van Ali B.

A Sign of Friendship werkte samen met o.a. Het Gelders Orkest, Martha Hight, Karen & Alice Maywood, Antje Monteiro, Ernest Beuving, Leonie Meijer (finalist The Voice of Holland), Rosina Louwaars (Groep Harmony Eurovisie Songfestival), ’tarzan’ Ron Link, Erica Yong.

KORENSLAG

In het voorjaar van 2007 werd het koor uitverkoren auditie te doen voor het TV programma KORENSLAG van Hennie Huisman en belandde bij de laatste zestien koren van Nederland die in Live-show’s op TV met elkaar de strijd aangingen. Vanuit de voorrondes naar de kwartfinale om zo tot de laatste acht van Nederland te eindigen! Het koor stond in de vele promo’s van KORENSLAG alsmede op de persfoto met Henny Huisman.

THEATER

Na een uiterst succesvolle theatershow A SIGN OF FRIENDSHIP UNLIMITED! in 2005 is dirigent John Stinissen op zoek gegaan naar een nieuw concept waarin verschillende muziekstijlen aan bod komen.

Met HELLO WORLD (FUN FOR EVERYONE) zette popkoor A Sign Of Friendship een nieuwe koers uit en wel naar semimusical. Hiervoor werd een compleet nieuw repertoire aangemeten!! Het koor verraste iedereen in maart 2007 met deze semimusical, die voor een uitverkocht theater zorgde en ging in het najaar nog eens drie keer op reprise. Dit muziekspektakel werd niet alleen door de bezoekers, maar ook door de media bejubelt en is daarmee één van de hoogtepunten van 2007.

Dé Kerstmusical van 2008 WINTER WONDERLAND geheel in het teken van kerst met nieuwe én oude kerst- en winter songs en verpakt in een meeslepend verhaal vol humor en op tijd een serieuze noot! Dit geweldig spektakel ging in december 2009 nog eens drie keer op reprise!

In de sensatie SHOWCASE 2009: FAKE YOUR WAY TO THE TOP werden de facetten uit de keiharde showbizz belicht. Intriges voor en achter de schermen, manipulatie, list & bedrog en niets is zoals het lijkt. Maar om de top te bereiken moet er keihard gewerkt worden. Deze verrassendste musical werd in november 2009 compleet gemaakt met een fameuze spectaculaire gast en een heus showballet, kortom een daverend succes en een spektakel voor jong & oud!

A SIGN OF FRIENDSHIP – THE MUSIC COMES ALIVE! In 2011 viert A Sign of Friendship het 20 jarig bestaan en is het 40 jaar geleden dat dirigent John Stinissen zijn eerste stappen in de muziek zette. Reden voor 3 galavoorstellingen waarvan de première was op zaterdag 26 maart 2011. Bekende gasten waaronder Jazz/Gospel Diva Martha Hight uit Amsterdam, de befaamde Tissue kunstenares Linde Wester, de beroemde Alice Maywood en het spetterende showballet Viva La Dance, maar ook Diva Miss BiBi brachten het publiek in extase met groot entertainment gehalte. Het duo Jut & Jul en zangeres Patricia Salomons presenteerden hun eerste Cd-single.

Het eeuwenoude Kerstverhaal stond centraal in WHAT HAPPENED IN BETHLEHEM STAYES IN BETHLEHEM doch anno 2012 is er veel veranderd, of toch niet..? Een wervelende Kerstshow met veel verrassende elementen.

JAZZ MEETS POP bleek een unieke muzikale happening tussen JayJay’s Border Jazzmen & A Sign of Friendship. Deze spetterende show beleefde de première op zaterdag 26 oktober 2013.

Een grote uitdaging voor A Sign of Friendship uitte zich in DE LAATSTE DAG. De samenwerking met Nederlands beste crimezoneschrijfster CORINE HARTMAN leidde tot het vertalen van het verhaal DE LAATSTE DAG naar het theater. Uniek en aangrijpend. Première was zaterdag 6 december 2014.

TAH-DAH! De titel van de jubileumshow. 25 jaar A Sign of Friendship! Drie uitverkochte shows in Het Musiater Zevenaar op 17, 18 en 19 november 2016. Een spetterende feel-good show met veel verrassende elementen en natuurlijk hoog feestgehalte!

Op veler verzoek stond A Sign of Friendship in 2017 wederom in het theater met een Kerstshow:  JOY TO THE WORLD. Vier uitverkochte shows op 14, 15, 16 en 17 december. Speciale gast in deze show was Leonie Meijer, bekend van o.a. The Voice of Holland. De show stond in het teken van feel-good songs – uitgevoerd in een nieuw jasje.

JUBILEUMCONCERT 2021 in voorbereiding! 30 jarig jubileum wordt groots gevierd in het theater…binnenkort hierover meer!