Korenslag

Korenslag-collage

Het begon allemaal op 25 januari 2007 met een aanmelding voor het nieuwe TV programma KORENSLAG. Koren uit alle categorieën konden zich aanmelden om zo een plaatsje te verwerven bij de beste 16 en deelnemen aan de Liveshows die van start zouden gaan op 24 mei tot en 12 juli: 4 voorrondes, 2 kwartfinales, 1 halve finale & dé finale; iedere donderdag 4 koren waarvan er 2 doorgaan naar de volgende ronde.

Niet verwacht, maar innig gehoopt, kwam op woensdag 15 februari een uitnodiging van MasMedia om op zaterdag 24 februari auditie te komen doen tijdens de eerste auditieronde. Auditie om 11.30 uur in de kapel van de Evangelische Omroep te Hilversum en met 56 leden gaven we acte presénce.

1 week kregen we tijd om het verplichte nummer it’s my life van Bon Jovi in te studeren. Uit eigen repertoire kozen we Listen to the music.

Voor een 8 koppige jury gaven we een mega geweldig optreden vol enthousiasme waarna we werden gevraagd mee te werken aan opnames voor het TV programma RTL Boulevard! Bovendien werden we uiterst geschikt bevonden voor de persfoto met Henny Huisman.

In de aanloop naar dinsdag 17 april werden we regelmatig gebeld door MasMedia en overspoelt met vragen. Zo ook de befaamde dinsdag wederom een telefoontje met de mededeling dat een medewerker van MasMedia, Renske Wories, die avond even wilde langskomen voor meer informatie omtrent ons koor.

En dan even na 21.00 uur worden we overvallen : Henny Huisman komt met een cameraploeg de zaal binnen. Over zijn schouder draagt hij een enorme soundmachine. Het duurt even voordat het hele koor stil is waarna Henny de legendarische woorden uitspreekt: jullie zitten erin!

Na uitzinnige vreugde deelt hij de weekopdracht mee: thank you for the music van ABBA. Er worden die avond nog menige opnames gemaakt, een halve Betuweroute word uitgelegd om zo de mooiste plaatjes te schieten. Tijdens een pauze moment vraagt Henny of we donderdag 26 april mee willen naar het TV programma PAUW & WITTEMAN alwaar Henny te gast zal zijn en meer uitleg zal geven omtrent KORENSLAG. Het verzoek van hem komt dan ook om het nummer listen to the music ten gehore te brengen en zo KORENSLAG te promoten.

Natuurlijk zijn wij bereid en mogen met 70 leden naar de studio DE PLANTAGE in Amsterdam.

Van Henny Huisman’s website:

Zaterdag 14 april was de laatste auditie in de studio van de EO in Hilversum. Het worden spannende tijden voor de koren, die binnenkort de uitslag zullen krijgen van wel of niet door.
Een jury van wel 8 personen heeft de afgelopen weken koren horen zingen en ze beoordeeld.

Vanaf 24 mei gaat de show wekelijks op de zender Nederland 1.
Er zullen 16 koren strijden om die grote finale, per uitzending 4 koren.
1 koor wordt gekozen door het publiek en 1 door de vakjury.

** Uiteindelijk strijden 2 koren in de finale **

Het eerste koor wat definitief doorgaat is A Sign of Friendship uit Didam.

Na al dit geweldige nieuws en gebeurtenissen hadden we nog 1 maand ons voor te bereiden op de eerste liveshow 24 mei….

Korenslag-collage-2

Van Henny Huisman’s website:

Henny kwam (26 april) om 23.00 uur met speciale gasten bij de talkshow van Pauw & Witteman op Nederland 1.
De presentator vertelde over zijn nieuw troetelkind Korenslag.
Aardig detail is dat de regie van Pauw & Witteman verzorgd werd door Bert van der Veer die, in dit geval óók de bedenker is van Korenslag.
Het popkoor a Sign of Friendship uit Didam verzorgde een spetterend optreden in de show. Het koor is één van de 16 deelnemers aan Korenslag dat de 24e mei begint op Nederland 1 bij de EO televisie.

HENNY HUISMAN SCHRIJFT (na het korenslag avontuur):

Henny, 23 juni 2007 17:55 uur:

hallo John en A Sign of Friendship,

Door alle drukte ná de uitzending hebben we niet meer even kunnen praten achteraf, jammer, maar jullie koor was, hét voorbeeld van het programma Korenslag, vergeet dat niet, het begon bij Pauw & Witteman en jullie zaten weken in de promo voor het programma.
Bij de 16 koren zittend, is al een hele prestatie.
En jullie hebben veel waargemaakt, het belangrijkste is, dat op een koor “zitten”; leuk is, gezellig en met elkaar!
Dát hebben jullie weken uitgestraald en zullen jullie nog jaren uitstralen.
Als je zo aanwezig bent als jij John, geeft dat ook altijd commentaar, maar die mensen kennen je niet écht, want in werkelijkheid sta je dag en nacht voor mensen klaar, in de muziek, maar ook op je werk in de zorg, daar ben je ook het zonnetje in huis, ik wilde dit even schrijven omdat ik, persoonlijk van jullie GENOTEN hebt, het is een machtig programma om te presenteren en jullie waren daarin een machtig voorbeeld, en laat het gelul het gelul, ik weet beter, ik wens álle koren ál het succes, want ik sta er met mijn neus bovenop, om te kunnen zien, hoeveel tijd erin gaat zitten, het is makkelijk, vanuit je luie stoel commentaar te geven, maar laat niets jullie ontmoedigen, ik schrijf dit ook, omdat ik op de sites lees, dat jullie iedereen weer een hart onder de riem steken, dat is sportief en leuk om te lezen, verder alle goeds en veel succes met A Sign of Friendship,
lieve groet,
Henny Huisman