Flashmob voor de vrede

Posted by on nov 20, 2023

Flashmob voor de vrede

Flashmob voor Vrede

Samen zingen op zaterdag 25 november 2023 van 14.00-15.30

Op het Simonsplein te Doetinchem

We zien elke dag de beelden van slachtoffers van oorlogen en aanslagen. We zien het verdriet van de mensen om hen heen. De wereld is ingewikkeld geworden, de standpunten verharden. Je voelt je machteloos. Hoe kunnen we laten zien dat we vrede wensen? En dat we vooral met elkaar moeten blijven praten? Ds. Ina Veldhuizen uit Doetinchem neemt een mooi initiatief: samen zingen op het Simonsplein. 

Zij vond een prachtig lied One Day genaamd. Geschreven door o.a. niemand minder dan Bruno Mars en tot een hit gemaakt door Matisyahu. De tekst is in Engels en deels hertaald in Nederlands. Ina hoopt dat heel veel mensen gehoor geven aan deze oproep en mee komen zingen op 25 november. Dirigent John Stinissen van koor Sign of Friendship heeft toegezegd het lied op het Simonsplein te dirigeren. Om 14.00 uur wordt het lied met iedereen in de Catharina kerk geoefend o.l.v. de dirigent. Om 15.00 uur wordt het lied buiten op het Simonsplein, voor de kerk ten gehore gebracht.

De muziek en de tekst zijn online te vinden. Iedereen die mee wil doen kan dan thuis alvast oefenen. Deelnemers kunnen de stem kiezen die bij hen past.

Belangrijke info om mee te doen:

Aanmelden hoeft niet. Bij regen vragen we de zangers om in regenkleding te komen. Een paraplu is niet toegestaan, want dan kun je de dirigent niet meer zien. Neem een flesje water voor jezelf mee. Neem de tekst mee op je mobiel of op papier. Het is goed mogelijk dat media en publiek video-opnamen delen op internet.  Alle informatie kun je vinden op tinyurl.com/zingvoorvrede.

Organisatie:

Ds. Ina Veldhuizen, John Stinissen, Wim Maatman, Caroline Buse en Karin Geurts

Activiteiten stichting Simonsplein, Robby Welling

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u bellen of mailen met:

Ina Veldhuizen, inaveldhuizen@gmail.com, 0620375457

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *